Första halvlek 2022
2022-07-05

Första halvlek 2022

Ytterligare en sommar står för dörren och vi försöker sammanfatta halvåret som varit.


Under början av året kretsar väldigt mycket kring vårt skidlag Ski Team Göhlins. Nu är de utan vår Hanna som valt att flytta till USA för att åka skidor och studera på college under skidsäsongen. De övriga i laget gör bra ifrån sig i ett antal internationella tävlingar bl.a. Marcialonga i Italien, även vår Emil Göhlin åkte där på en bra tid.

Aktivitetshuset som döps till Klubben by Göhlins börjar ta form och vi lever fortfarande med mutationer av coronaviruset, men inte med så mycket sjukskrivningar som tidigare. Efter att ha haft samma bank i drygt två generationer byter vi till en lite mindre och mer personlig bank.

Sportskador och elbudbilar

Som den inbitna padelspelare han är drar vår VD Ludvig ut sina ledband och han ser Vasaloppsstarten försvinna. Emil däremot krossar sitt personbästa och åker loppet på 4 timmar och 31 minuter vilket räcker till plats 522. Givetvis åker också Ski Team Göhlins mellan Sälen och Mora – säsongens viktigaste lopp! Läs mer: Ski Team Göhlins laddar om!

Vi har sagt att när det gäller bilar ska vi sträva efter att vara helt fossilfria och äntligen får vi tag i budbilar som klarar våra rundor enbart med batteri. Två nya skåpbilar av märket Maxus beställs och de levereras under sommaren.

Personalen uppfyller rockdrömmar

Rasmus Thulin och Ted Wennberg slutar hos oss samtidigt som Sebastian Lindqvist och Josefin Midholt börjar. Göhlins har aldrig varit så många anställda som nu och fler ska in för att på bästa sätt kunna serva våra kunder. Läs mer: Vi söker lagerpersonal

Vi åker på personalresa till Göteborg i mars månad vilket blir en succé. Vi intog Melody Club och fick släppa loss alla hämningar genom att klä ut oss, spela och sjunga på den då ännu inte invigda karaokebaren. Sen spelade vi boule och avslutade kvällen med en middag på restaurangen Koks.

Seniorklubben besökte oss i maj då vi fick presentera Göhlins, Annexet, Steel by Göhlin, Klubben by Göhlins och även Gnosjöandans Näringsliv – mycket uppskattat. Göhlins långa historia finns nu också sammanfattad på en vägg i lokalen för att dokumentera hur vårt företag vuxit fram – från liten diversehandel till en komplett industrileverantör. Välkomna in och titta!

Aktivitetshall med padel - nu i Gnosjö

Slutbesiktning av Klubben klarades av och vi hade öppning med hamburgergrillning för cirka 400 personer under första fredagen och lördagen i juni. En ”riktig” invigning kommer, men klart är att en aktivitetshall med padel, gym, konferenslokaler och olika simulatorer nu har öppnat i Gnosjö, något vi tycker har saknats. Stefan Persson anställs som platschef på Klubben. Läs mer: Klubben by Göhlins

Göhlins fortsätter att öka omsättningen stadigt, och vår tejpavdelning är väl den som ökar mest av enskilda varugrupper. Vi har tappat två hyresgäster i Annexet men det är ändå hyggligt uthyrt. Klädsidan expanderar fortfarande, skärande bearbetning är stabilt som alltid… Webbshopen som utvecklas hela tiden står idag för ca 10% av försäljningen och CribWise skåpen står på fler och fler företag. Nu är vi också väldigt snart certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001!

-

Tack till alla anställda, kunder och leverantörer för det första halvåret 2022!

Som vanligt håller vi öppet hela sommaren, men med något justerade öppettider vecka 28-31. Läs mer om det här.

Ni är välkomna in om ni behöver, oavsett så önskar vi er en fin och solig sommar!

 

Text: Göran Göhlin och Oskar Geijersson