2024-01-03

GG:s halvårsberättelse: Höst/vinter 2023

Mycket hinner hända på ett halvår och man får flera spännande insikter och lärdomar. Göran Göhlin berättar om konjunktur, nyanställningar och lite annat smått och gott som hände mellan semestern och julen 2023.


PERSONALEN

Nu är vi inne på andra halvan av 2023 då vi får förstärkning på avdelning 13 (lagret). Den som börjat är Anders som kommer senast från Axelent. Detta var behövligt eftersom vi går lite på knäna där. Anders ska vara ansvarig för avdelning 13. Benjamin vill satsa mer på sin löpning eftersom han tillhör Sverigeeliten på framför allt 1500 m, han jobbar nu 80% för att kunna träna och bli bäst i Sverige!

Anton lämnade oss ett drygt halvår men ansåg att Göhlins var den bästa arbetsplatsen och sjystaste arbetskamraterna. Han kom tillbaka men nu som innesäljare men rycker in på lagret om det behövs.

Anna börjar längta tillbaka till Stockholm efter ha skött inköpen åt Adina som är mammaledig, Anna började istället på Sambla som inte riktigt är detsamma som lilla Göhlins. Josefin tar över inköpen men fortfarande är hon en fena på kläder och får numera hjälp av hela avdelning 13 med själva tryckeriet.

KONJUNKTUREN

Nu är det riktigt lågkonjunktur enligt media och verkligt pessimistiska framtidsprognoser. Man lägger ner massa tid och pengar för att analysera konjunkturerna men det finns två Gnosjömodeller: Under lågkonjunktur är lamporna i industrierna släckta på kvällarna, under högkonjunktur är de tända. Den andra modellen handlar om att analysera lastbilarna. Lite gods i lastbilarna = lågkonjunktur. Mycket gods i lastbilarna = högkonjunktur. Så enkelt är det.

På tal om det gjorde vi "All time high" i oktober!

BESÖKEN

Prins Daniel besökte Klubben by Göhlins och träffade unga entreprenörer från vår bygd. Han undrade då även hur det går för Göhlins. För 11 år sedan när vi firade 100-årsjubileum besökte han oss och SVT även spelade även in delar till ”Ett år med Kungafamiljen” här då. 2023 var prinsen inte ens inbjuden till Gnosjö utan han undrade själv om han fick komma. Även landshövding Helena Jonsson var med.

Göhlins blev även under hösten uppmärksammade av naringslivshistoria.se där vi blev intervjuade och tillika spelade in en film om Göhlins historia: 

Vi är i gott sällskap i denna intervjuserie med Axel Johnsson, Nintendo, Apotea m.fl. 

SLUTET PÅ ÅRET

Vi har påbörjat arbetet med en ny hemsida och implementerat en ny inköpslösning – så kallat punchout-system. I vår senaste klimatrapport har vi även minskat våra utsläpp väsentligt.

Vi hade en trevlig julfest på Vika strand med bubbelbad utomhus och en grym hjortsadel serverades av Torbjörn och Filip från Blackstone. Josefin hade fixat med en riktigt kul lek där vi fick gissa svaret på massa frågor om personalen på Göhlins.

Bland det sista vi gjorde på året var att anställa ytterligare en person. Vi ser fram emot att presentera "värvningen" när personen väl börjar sin anställning i mitten av mars.

 

- GG

 

Anders - ny på lagret!

Jens (höger) välkomnade tillbaka Anton efter ett drygt halvår på andra äventyr.Göran Göhlin (eller bara GG för många) är delägare av Göhlins i Gnosjö AB. Hans morfar Olof Artur Göhlin grundade företaget 1912 och Göran själv har varit här sedan början av 70-talet. Det började med ett sabbatsår från gymnasiet, men sabbatsåret pågår visst fortfarande... Idag gör han lite allt möjligt - han är säljare, lagerarbetare och frukostfixare. Göran är också ordförande i den ideella föreningen Gnosjöandans Näringsliv som verkar för ett konkurrenskraftigt näringsliv i kommunen och är bryggan mellan näringslivet, Gnosjö kommun och skolan.