2023-09-18

Skillingarydsföretaget som slipar för att möta kraven

Göhlins har besökt Proton Engineering


När det ställs höga krav från en del av leverantörskedjan följer kraven givetvis med i alla led. Både Göhlins och Proton Engineering är tillsammans redo att möta dessa krav!

Besöker man Proton Engineering i Skillingaryd får man på många sätt känslan av ett typiskt företag från Gnosjöregionen. Pålitlig underleverantör till fordons- och verkstadsindustrin. Familjär stämning. En lokal med lång historia som byggts ut i takt med att verksamheten växt. Skickliga. Höga kvalitetskrav.

Produktionsledare Jennie Stark visar oss hur man på Proton Engineering sätter samman komplexa rör- och plåtkonstruktioner. Rören formas och svetsas ihop. Därefter följder en noggrann slipprocess där det krävs stabila produkter. Sex personer jobbar på med att slipa delar av konstruktionerna.

- Vi har hjälpt Proton Engineering hitta de rätta produkterna för deras process och hela tiden vill vi ligga i framkant och vi hörs av flera gånger i veckan för att fortsätta garantera att kraven kan uppfyllas även i framtiden, säger Niklas Vickman, säljare på Göhlins. – Vi ser till att det funkar bra i Skillingaryd och därifrån ser man till att nästa länk i leverantörskedjan också är nöjd – hela vägen till slutkund!

Att komma åt i vissa av hörnen är inga problem med en rundad lamellrondell från Pferd. Den har lameller på alla sidor – på slipsidan, på radien och på baksidan. För att slipa med godkända resultat i trängre utrymmen är det perfekt med en kvickrondell. 3M™ Cubitron™ kvickrondeller är Proton Engineerings val. Välkända 3M är en gigant inom slipmaterial som ständigt kommer med innovationer som kommer till nytta för Göhlins kunder. De ligger även bakom en fiberrondell som slipavdelningen i Skillingaryd använder.

Lamellrondell

Handla!

Kvickrondell

Handla!

Fiberrondell

Handla!


Före och efter slipning, dags att skicka på lackering!

Som en del av större koncern utvecklas man konstant på Proton Engineering, inte minst i hållbarhetsfrågor. Bland annat har man tillsammans med systerföretaget Proton Lighting nyligen bytt ut gamla lysrörsarmaturer mot nya energisparande LED-armaturer som tänds successivt i takt med att man rör sig framåt i lokalen. – Det lyser bara där du är och där ljuset faktiskt behövs, berättar produktionsledare Jennie Stark.


Bozo Baric visar upp den färdiga
konstruktionen som går vidare till nästa steg i leverantörskedjan. Bozo har jobbat på Proton Engineering i över 20 år!

De allra flesta industrier har någon form av slipning hos sig. Där hjälper vi på Göhlins gärna till att se över processen och hjälpa er att i slutändan förbättra resultatet. Vi kan ta fram alla möjliga produkter och med slipad kundservice och gnistrande snabba leveranser underlättar vi för dig inom industrin. Kontakta Göhlins så hjälper vi dig!

-

order@gohlins.se

0370-33 15 00

Läs mer om Proton Engineering här


Slipning kräver att man har rätt skydd och Proton Engineering väljer att handla även skyddsutrustningen av Göhlins.

Niklas Vickman, säljare på Göhlins. Vi levererar det slipmaterial ni behöver!