Kvartal 1 på Göhlins
2019-03-29

Kvartal 1 på Göhlins

En spännande start på 2019


En spännande start på 2019 med fortsatt ökad försäljning och nya samarbeten, samtidigt som vi utvecklar vår hållbarhet. Vi har nu tre elbilar och installerat 5 värmepumpar för att värna om energin och mindre utsläpp. Vårt databolag i Göteborg hade sitt sedvanliga seminarium i februari för ca 100 användare på plats. Göran och Ted åker till Lecco för att lära sig lite mer om invertersvetsar och gör studiebesök hos några leverantörer som vi har haft i över 30 år – lite nostalgitripp.

Andra veckan i mars anordnade vi en kurs tillsammans med Seco i svarvning, fräsning och håltagning och det var ca 40 deltagande under en dag – kursdeltagarna var mycket nöjda. Vi bjöd på frukost och lunch, ett litet dilemma var att maten tog slut p.g.a. en liten felberäkning.
I samband med utbildningen fick vi ett ”case” hos en kund som använder Seco´s produkter där vi lyckades hjälpa till att effektivisera produktionshastigheten med upp mot 50 %.

Styrelsemötet 14e mars, avgick vår ordförande Håkan Axelsson efter 25 år på den posten och Gustav Sjöberg tar över klubban. Felix Karlsson är nu också invald, så vi har nog en av de yngsta styrelserna i norra Europa.

Några av våra säljare besöker först Dümmel och veckan efter Walter i Tyskland för uppdatering av deras senaste nyheter.

Vi tecknar ett avtal med ny kund på tejp till svensk biltillverkare som börjar redan i sommar och 4 år framåt. Den största tejpaffären i Göhlins historia (hittills).

Pingisspelandet efter jobbet når nya höjder. Vi byter ut vårt gamla pingisbord på gymmet mot 2 VM-bord som vi hämtade på Halmstad Arena där bordtennis VM gick förra året. Lindeborg har även klippt och klistrat ihop racketar i världsklass. Pingis är som sagt en materialsport, har vi hört.

I Gnosjöregionen ser högkonjunkturen ut att fortsatt hålla i sig. En ökad omsättning på 10 % jämfört med förra året och vi har även utökat med ytterligare en medarbetare, nu är vi totalt 19 personer.