2024-07-02

GG:s halvårsberättelse: Vår/sommar 2024

Vi summerar ytterligare ett halvår innan vi går på semester. Göran Göhlin berättar om ökad försäljning, HLR-utbildningar, förhoppningarna på hösten och en del annat!


Det var en rykande start 2024 med bästa januari någonsin i Göhlins 112-åriga historia. Alla är taggade och ser med tillförsikt på kommande år. Ski Team Göhlins gör sig redo för lopp i Italien och Schweiz med Marcialonga som höjdpunkt. Emil Göhlin åkte också och kom på en framstående 160:e plats, han gjorde även bra ifrån sig i Vasaloppet och blev 465:e åkare in i mål. 

Mars kännetecknas av flera nya stora kunder in så vi tycker väl inte att det är direkt någon lågkonjunktur. Försäljningen ökar vilket såklart är resultatet av hårt jobb från hela styrkan. Mats Johansson med över 35 års erfarenhet från branschen ansluter och förstärker säljteamet hos oss.

Jag själv firar 50 år i branschen, men egentligen är det 60 år då jag jobbade redan som 10-åring på sommaren - i tidningen stod det ”Möt Sveriges yngsta järnhandlare”.

Hela personalen gick en HLR-kurs som nu var mer aktuellt än någonsin då en av våra skidåkare fick hjärtstopp i 12 minuter efter ett skidlopp i Norge.

Tejpavdelningen rullar på där Henrik, baserad i Spanien, jobbar med sälj och Jens och ibland även Anders arbetar med konverteringen på plats i Gnosjö. Det är nya projekt på gång med stora svenska bolag som kommer kräva ännu mer kompetens och fler maskiner om polletten trillar ner!

Vi gick på födelsedagskalas till Gnosjö Automatsvarvning som varit kund hos oss i 50 år och själva har vi fått besök av Bofors, Nobeli och Resultatfabriken. Under våren anställer vi ett nygammalt ansikte i from av Mathias Petersson som varit borta från Göhlins i 7 år men med sig i ryggsäcken har han sina 27 år i branschen där vi ser att hans expertis inom pneumatiken blir till stor nytta för våra kunder.

Vi fortsätter öka under sena våren med hjälp av både trogna befintliga kunder och även tack vare de nya kunder som väljer att lägga sitt förtroende hos oss. Det ser ut som att vi kommer kunna nå en stor milstolpe i Göhlins historia under kommande halvår! Förberedelserna för nästa säsong för vårt skidteam har också dragit igång och det blir en AW på Klubben fredag 12 juli där laget medverkar. Denna kväll kommer också vara en gratis konsert med bandet EX1, och mat och dryck serveras.

Ha en fin sommar!


- GG

Här hittar ni våra öppettider under vecka 28-31.Göran Göhlin (eller bara GG för många) är delägare av Göhlins i Gnosjö AB. Hans morfar Olof Artur Göhlin grundade företaget 1912 och Göran själv har varit här sedan början av 70-talet. Det började med ett sabbatsår från gymnasiet, men sabbatsåret pågår visst fortfarande... Idag gör han lite allt möjligt - han är säljare, lagerarbetare och frukostfixare. Göran har också många års engagemang i den ideella föreningen Gnosjöandans Näringsliv som verkar för ett konkurrenskraftigt näringsliv i kommunen och är bryggan mellan näringslivet, Gnosjö kommun och skolan.