Flåsig förmiddag på Isaberg
2022-11-15

Flåsig förmiddag på Isaberg

Ski Team Göhlins bjöd in till öppen träning och gemenskap på Isaberg Mountain Resort i Hestra.


Ca 30 personer var på plats från olika företag som valt att stötta skidåkarnas inspirerade satsning tillsammans med oss på Göhlins. Vi själva hade fem kämpar från Göhlins som var med och besteg Familjebacken flera gånger.

Det milda vädret gjorde att lördagsförmiddagen var väldigt behaglig. Gänget samlades och Simon Jonsson (åkare och Team Director) och Elias Andersson (åkare) berättade tillsammans med Isak Nilsson (marknadsansvarig) om Ski Team Göhlins planer för den kommande Ski Classics-säsongen innan det var dags att rada upp sig längst ner i den röda pisten.

- Det är få saker som får upp pulsen som backträning gör, berättade åkarna innan det var dags att gå igenom stegtekniken och hur man använde stavar på ett effektivt sätt uppför Familjebacken.

PEPPIG STÄMNING

Efter lite uppvärmning var det dags att pressa på och kämpa sig upp för backen flera gånger. Det var inte bara åkarna som manade på deltagarna utan längs med hela backen var stämningen peppig och även om man inte kände varandra skickades hejarop och motiverande uppmaningar fram och tillbaka i gruppen!

Samtidigt tilläts alla att hålla sitt eget tempo och när det efter en kortare paus var dags för intervaller (15 sek maxlöpning/15 sek vila) så väntade de snabbare löparna alltid på de långsammare för att hålla ihop gruppen.

Dagen avslutades med ett väldukat fikabord och fortsatt god gemenskap! Tack alla för en flåsig men ändå fantastisk lördagsförmiddag!

­

Gruppbild på Göhlinspersonal

Göhlinspersonalen på plats.

Ski Classics börjar 10–11 december med två tävlingar i Bad Gastein, Österrike. 
Alla lopp sänds av SVT.

www.skiclassics.com