2023-10-06

AGES Kulltorp har sin robot på plats!

Och den är fullutrustad med SMC-produkter vi levererat.


AGES Kulltorp AB utför pressgjutning och efterbearbetning av aluminium och där arbetar automationsingenjören Victor Anderson. Han har varit med och konstruerat en så gott som helautomatisk station för att avgrada en komponent som används inom elbranschen.

Maskin är helt byggd in-house - idén föddes, hela processen fortlöpte och några månader senare är maskinen igång och arbetar!

- Vi sätter högt värde på den snabba hjälpen vi får från en närliggande leverantör som Göhlins, säger Victor.

AGES Kulltorp har nu kunnat skala av många värdefulla produktionsminuter av tiden det tog att avgrada detaljerna manuellt. Arbetet med att sätta ihop maskinen gjordes med hjälp av Sebastian Lindqvist, säljare och automationsexpert på Göhlins.

- Victor bad oss utforma de funktioner som AGES Kulltorp efterfrågade, och genom onlinekonfiguratorn från SMC kunde vi smidigt bygga ihop ventilramper på armen och luftberedningen under maskinen, förklarar Sebastian.

- Tätt samarbete med leverantörerna och erfarenhet av att konfigurera en automationslösning anpassade efter kundens specifika behov är några av Göhlins största styrkor inom detta område, avslutar Sebastian Lindqvist.

Victor och Sebastian framför maskinen.



Behöver du hjälp inom området automation?

Tveka inte att höra av dig till Sebastian Lindqvist:

sebastian@gohlins.se

0370-33 15 04