EXOSKELETT

Förslitningsskador, tunga lyft, sjukskrivningar och värk... Repetitivt arbete som leder till skador på händer, axlar, nacke och rygg...

Allt detta är ett allt för vanligt problem inom lager-, logistik- och industribranschen. Det innebär att företag tvingas lägga tid och resurser på sjukskrivningar istället för innovation. Den största förloraren blir givetvis individen som drabbas och får hela sin livssituation förändrad.

Som tur är går forskningen framåt och på marknaden finns det nu flera imponerande sätt att underlätta ergonomiskt arbete. Att hitta lösningar och de rätta förnödenheterna är Göhlins hela kärnverksamhet och även på det här området kan vi hjälpa er!

Hur är ergonomin på ditt arbete?

  • Gör ni repetitiva lyft?
  • Arbetar ni med upplyfta armar?
  • Står ni i obekväma arbetsställningar?
  • Är ni trötta i axlar och nackar efter arbetsdagen?

Stämmer något av detta in på er så kan ni säkert förbättra er ergonomi. 

Exoskelett ger dig stöd och rörelsehjälp under repetitivt dagligt arbete. Skeletten mildrar muskelansträngningen, fördelar energin och hjälper din hållning.

Det finns olika modeller och innovationer och tillsammans med dig kan vi komma fram till vilken som passar bäst. På denna sida visar vi två varianter av exoskelett som passar till industri-, lager- och logistikbranschen.Göhlins är din helhetsleverantör!

Vi hjälper dig med alla typer av personlig skyddsutrustning för att du och din personal ska kunna göra bästa möjliga jobb på säkrast möjliga sätt. Är du intresserad av demo på exoskelett eller är du nyfiken på vilka andra produkter och hjälpmedel som finns? Kontakta Jens så tar vi det därifrån! 

Jens Nilsson

Innesäljare
0370-33 15 11

Spineband är ett förhållandevis enkelt men otroligt betydelsefullt hjälpmedel för dig som belastar nacken dagligen. Det elastiska bandet fästs i exempelvis en svetshjälm, men det går även att använda med en vanlig keps. På detta sätt avlastar du inte bara en redan ömmande nacke, du förebygger även risken för att en frisk nacke i framtiden ska drabbas av besvär tack vare dina arbetsuppgifter. 

Svetsare, montörer och snickare är några yrkesgrupper som ofta utsätter nacken för påfrestningar. Huvudets tyngd multipliceras dessutom beroende på hur mycket nacken böjs. Belastningen på nacken kan motsvara så pass tungt som 27 kg när nacken böjs som mest, även om huvudet i sig bara väger 4-6 kg.

Arbetar du med böjd nacke eller en annan monoton och fysiskt krävande kroppsställning kan Spineband vara din nya bästa vän! 

Du kan nu handla din egen Spineband i vår webbshop. Du hittar också flertalet tillbehör.

 

Modellen som kallas MATE är en imponerande historia. Mate står för Muscular Aiding Tech Exoskeleton och är designad för att underlätta vid ett vanligt typ av arbetsmoment - nämligen där armar och axlar belastas statiskt.

Rörligheten kvarstår och användaren kan utföra samma arbetsuppgifter som tidigare, men nu med minskad belastning och muskeltrötthet.

MATE har en förmåga att fördela vikten till midjan istället för armar och axlar. Hela överkroppens dynamik är efterliknad och kroppshållningen förbättras. Allt detta sker medan exoskelettet väger mindre än 3 kg.

Modellen finns i två storlekar (S-M och L-XL) och är justerbar för att sitta skönt och avlasta din överkropp.


FLER BILDER:

FAKTA:

- Exoskelett är en biologisk term från början. Många djur (bland annat bältdjur och insekter) har hela eller delar av skelettet utanför kroppen.

- Båda modellerna vi visar här drivs mekaniskt och behöver inget batteri.

- Det går inte beskriva hur det känns att bära dessa modeller, det måste upplevas. Vi bokar gärna in en demovisning tillsammans med vår leverantör!