Tejp och Lim från 3M

Sammanfogning med tejp och lim är idag en snabbt växande bransch. Framförallt på grund av den starka teknikutveckling som 3M, står för men också för att allt fler upptäcker möjligheterna med sammanfogning.Vi erbjuder ett brett sortiment av lim och tejp från 3M och erbjuder dessutom kapning i önskad bredd. Och konvertering utav häftämnes material.

Produkter

3M´s utbud är enormt men för sammanfogning med tejp och lim är det enkelt att överskåda och få grepp om.

På tejpsidan handlar det om 3M´s unika VHB™ tejper. De har egenskaper som utklassar mekaniska fästsystem. 

Vad gäller limmer så finns det ett 3M Scotch-Weld™ lim som motsvarar dina behov oavsett vilka krav du har på hållfasthet, flexibilitet, krympegenskaper, värme och miljötålighet samt utfyllande egenskaper.

Vill du ha hjälp direkt med att diskutera vad som kan lösa ditt behov så kontakta oss gärna.

Tejp- och limskola

Sedan mer än 30 år är det möjligt att fästa paneler eller annan ytbeklädnad utan att borra, skruva, nita eller svetsa. De jämna ytorna blir inte förstörda av skruvskallar eller svetsfogar De förblir så släta som arkitekten avsett. Panelerna går dessutom mycket lättare och snabbare att få på plats.

Det är limmer och dubbelhäftande tejper från 3M som revolutionerat denna del av byggandet och formgivningen. Tejp och lim har kommit att ersätta mekaniska förband oavsett om det gäller fasader, fönster eller dörrar.

Men det är inte bara möjligheten att osynligt sammanfoga olika material som talar till våra tejpers och limmers fördel. När fasadmaterial tejpas eller limmas minskar vibrationerna. Motståndet mot temperaturväxlingar och höga vindhastigheter ökar. Tejperna och limmerna har dessutom en tätande funktion, de håller fukten ute och hindrar att metaller korroderar.

Tejp- och limskola hittar du här.

3M´s Hela produktkatalog hittar du här.