En berättelse om vår Tejpverksamhet
2020-10-23

En berättelse om vår Tejpverksamhet

2010 - Göran gör ett impulsivt köp under en dag ihop med Henrik, som idag står för en otroligt viktig del av vår verksamhet.


Innan vi delger den senaste stora investeringen Göhlins gjort tycker vi lite historik förtjänar sin plats.

2010 så fattade vi att man kan inte bara köpa och sälja utan man måste också förädla mer, vi har alltid haft duktig personal som förädlat men nu ville vi sätta det lite mer på sin spets, vi kanske efter nästan 100 år börjar producera också – vem vet?

Vi hade sålt tejp, mestadels dubbelhäftande. Under ett antal år har vi låtit den konverterats hos en underleverantör men det var alldeles för lång leveranstid tyckte ”vi” (i själva verket Henrik som idag är vår mest erfarna tejpspecialist)

En ruskig höstdag tar Henrik kontakt med en producent av konverteringsmaskiner i England, Göran och Henrik bokat Ryan Air, får tag i ett hotellrum på flygplatsen till överkomliga småländska priser, vilket alltid värmer gott i själen. De åkte med maskintillverkaren under en dag till olika företag som köpt deras konverteringsmaskiner, för att se dem ”live in action” så att säga.

När de kom tillbaka till hotellet så frågade de vad den kostar. Göran vänder sig till Henrik och frågar: ”Vad tycker du, är detta rätt?" "Ja," svarar Henrik, "men den kostar mycket pengar". Göran gör en snabb kalkyl och kommer fram till att vi behöver sälja tejp för flera miljoner kronor innan det går ihop sig. I dagsläget hade vi egentligen inte ett enda jobb i den!

De tog i hand och beställde maskinen och de har aldrig sett en säljare som har haft så stor ingång till en fågelholk. De var väl inte så populära när detta inköp togs upp under ”övriga ärende” på styrelsemötet som lät ungefär så här:” jo det var en grej till, vi har inte gjort någon kalkyl men vi köpte en maskin i veckan, och magkänslan är god. Göran visste att han aldrig hade fått köpa maskinen om det skulle blivit en styrelsefråga. Tejpen står idag för ca 15% av vår omsättning.

I somras installerade vi även en stansmaskin för tejpen som gör oss än mer flexibel på marknaden. Numera styr vi själva över produktionen och har möjligheten att stansa helt enligt kundens önskemål. Vi tar fram ett stansverktyg som matchar din ritning inom 1 vecka och levererar sedan en färdig produkt 1-3 dagar senare. Vår nya styrelse var naturligtvis helt medvetna om denna investering.

Vi har även utökat personalen med en man på tejpavdelningen och vi ser med tillförsikt att den ska minst öka med ytterligare 20% 2021 samma ökning som i år preliminärt.

Se filmen om vår tejpverksamhet