Ski Team Göhlins ställer upp i SVT-sända långloppscupen
2021-09-30

Ski Team Göhlins ställer upp i SVT-sända långloppscupen

Laget Ski Team Göhlins kommer bestå av fem småländska skidtalanger och är ett av sju svenska lag i årets Visma Ski Classics – världscupen för långlopp. Tävlingarna, där Vasaloppet är den mest kända, sänds i SVT och kommer vara en del av den folkkära Vinterstudion.


Ski Team Göhlins kommer att ställa upp i delar av Visma Ski Classics, den internationella långloppscupen som avgörs under 14 tävlingar i sammanlagt sju länder. Tävlingarna är mellan 15 och 100 km långa och körs alla i klassisk stil. Den nio mil långa klassikern Vasaloppet är den absolut mest kända tävlingen och går av stapeln den 6 mars 2022.

Tävlingarna kommer att sändas i SVT:s Vinterstudion. De folkkära sändningarna agerar helgsällskap åt miljontals svenskar varje skidsäsong. Ski Team Göhlins består av unga småländska talanger, flera av dem med Gnosjökoppling. Åkarna och teamchefen kommer att presenteras om ca två veckor.

Du hittar pressreleasen och en presentation av åkarna här.

Ludvig Göhlin, VD på Göhlins:
- Det är otroligt roligt att vara med i denna satsning
. Vi tror mycket på den lokala idrottsrörelsen och vi finns redan med och sponsrar flera föreningar i Gnosjöregionen. Ski Team Göhlins kommer vara ett lokalt Smålandslag på en stark internationell scen. Vi ser verkligen fram emot att följa dem i bland annat Vinterstudion och SVT:s sändningar. Laget är motiverat och kommer representera oss och hela Gnosjöregionen på ett bra sätt!  

Visma Ski Classics 2021/2022:
Utöver Ski Team Göhlins har 34 andra lag beviljats den licens som krävs för att ställa upp i årets långloppscup. I årets cup ställer lag upp från Norge (11 st), Sverige (7 st), Finland (4), Italien (3), Tjeckien (3), Tyskland (2), Frankrike (1), Estland (1), Schweiz (1), Österrike (1) och Ryssland (1).

Cupen startar veckan innan jul i Orsa i Dalarna.