Världsfotograf fotar på Göhlins
2019-10-21

Världsfotograf fotar på Göhlins

Christian Houge utövar sin konst samtidigt som han blev helt tagen av den berömda Gnosjöandan.


Under vecka 42 hade vi besök av lite ovanligt slag – Världskände fotografen Christian Houge som fotograferar uppstoppade brinnande djur. Han plåtade säkert mer än 1000 bilder under tre dagar och han sa "om det blir fyra bra bilder så är jag nöjd". Christian och hans tre medhjälpare eldade upp ett drygt tjugotal troféer.

Residence of Impermanence som visas på Fotografiska i Stockholm för tillfället följs av den serie som togs i Gnosjö som kommer att visas i Los Angeles början 2020. Christian hade från början tänkt sig vara i Stockholm eller Göteborg och fota men hamnade i Gnosjö till hans lycka då han fick veta vad Gnosjöanda är för något. Efter några timmar så var spånplattorna från XL bygg levererade till Annexet och Jesper på Gnosjö Måleri börjar att tapetsera, Hek bygg kom in med redskapen som krävdes för att bygga väggarna med engelska tapeter. Senare på kvällen kom Jörgen från Gnosjö svets med ställningarna som han svetsat ihop för att staga väggarna. Nästa utmaning var att fixa en stylist, vilket inte var några problem för dagen efter kom Anna Elwing från Gislaved och styrde upp det hela.

Det var ett otroligt tacksamt och nöjt gäng som åkte hem till Norge. Det ska även tilläggas att en fotograf från DI Weekendbilaga följde Christian i tre dagar, så om några veckor kan du läsa om detta i tidningen.

 

Christians utställning på Fotografiska: Residence of Impermanence