Året 2020
2021-01-20

Året 2020

2020 som inledningsvis blev en kallsvettig berg & dalbana men som avslutades med att betala tillbaka alla permitteringsstöd och rekrytering.


Året drog igång med höga förväntningar, bara några veckor in på 2020 tog berg och dalbanan fart. Försäljningen dök på en natt och både april och maj skulle visa sig bli två kämpiga månader. Efter vi gjort stora investeringar i vår E-handel och även köpt en ny maskin till tejpavdelningen började det bli lite kallsvettigt. Personalen började jobba hemifrån och korttidspermitteringarna påbörjades. Våren bestod mycket av att dela ut gratis handdesinfektionsmedel till kunder, skolor, restauranger, livsmedelshandlarna m.fl. Och på Göhlins hamnade vårt fokus på att organisera lager och effektivisera flödet in och ut, för att kunna stå på tårna när Sverige kopplar loss handbromsen.

En del av våra kunder har tappat upp till 80 % vilket innebär att vårt jobb landar till stor del i att leta nya kunder, med blod, svett och tårar. Men när sommaren tittade fram bestämde vi oss för att göra en chansning och köra igång till 100 % igen. Vi kunde inte längre ligga och puttra fram på halvfart.

Mitt under sommaren anlände vår nya stansmaskin till tejpavdelningen. Vilket innebar att vi kunde göra mer kundanpassade produkter istället för att köpa den tjänsten. Tejpavdelningen fick ett uppsving som ledde till en ökning med ca 40 %. Detta föranledde till att vi blev tvungna att anställa ytterligare en person direkt efter semestern.

I oktober märkte vi att försäljningen är tillbaka och webbförsäljningen börjar verkligen ta fart. Även utanför Gnosjöregionen, då flera av våra stora kunder befinner sig i de nordligaste delarna av landet men även långt nere i södra Sverige.

Vårt fokus på hållbarhet och miljö har blivit en av våra viktigare punkter och numera är vi miljödiplomerade. Elbilsflottan växer då vi nu har 6 stycken och ytterligare 2 som anländer inom kort. Vilket innebär att alla tjänstebilar är fossilfria, utom transportbilarna.

Ännu en milstolpe blev uppnådd då vi köpte in en tryckmaskin som gör att vi äntligen kan ta tag i klädförsäljningen på riktigt. Något som visat sig vara väldigt uppskattat då våra kunder har möjligheten att minska antalet leverantörer. Nu kan vi verkligen kalla oss en helhetsleverantör till industrin.

Vi avslutar året med att söka ytterligare två personer, en inom marknadsföring och en på inköp. Försäljningen lyckades vi kämpa oss upp till nästan samma nivåer som 2019 vilket gjorde att vi tog beslutet om att betala tillbaka alla permitteringsstöd för året.

Vi ser med tillförsikt fram emot 2021 och vet att det kommer att bli ett fantastiskt år
//Göhlins i Gnosjö AB