Året 2019
2019-12-31

Året 2019

En sammanfattning av år 2019. Den ena dagen är aldrig den andra lik


2019 var ett nytt händelserikt år, egentligen är det alltid händelserikt på Göhlins för den ena dagen är inte den andra lik. Oftast är det så att vår orderstock sträcker sig inte längre än max en vecka så det är en spännande vardag vi lever i. Har vi jobb till alla våra 19 fantastiska kollegor nästa vecka det vet man egentligen inte, så här har det varit i snart 108 år så vi ska väl hänga kvar ett tag till har vi tänkt. Man bruka ju säga - första generation bygger upp, andra förvaltar och tredje river ner men nu är vi inne på fjärde- vi har alltså klarat oss.

Vi fick ny styrelseordförande mer än hälften så gammal som den förra och ytterligare en ungdom i styrelsen – Gustav och Felix. Vi fick en tejporder som varar i fyra år och är till en känd biltillverkare i Sverige. Vi blev miljödiplomerade, anställde en chaufför och webshopen fortsätter att öka.

Världsfotografen Christian Houge var i Annexet och fotograferade brinnande uppstoppade djur och Isaberg Academy har sin golfträning för ca 120 personer i början och slutet av året i Annexet. Vi slår också ett slag för kulturen först med konstutställning och sedan en dansföreställning med en robot.

Vi fick lite problem när vi skulle tillverka vår årliga senap då det var brist på senapspulver men det löste sig till slut och vi kunde dela ut ca 1500 burkar med senap.

Vi fortsätter med hållbarhetsarbetet och speciellt miljön där vi nu har bytt ut ytterligare några bilar med fossilt bränsle mot el – idag har vi 5 elbilar.

Vi startade med en stark försäljning men fram på höstkanten mattades den av en del men vår web shop fortsätter att öka och där är många nya kunder. Vi nådde ca 72 miljoner, vi hade väl förväntat oss lite mer men vi spänner bågen för 2020 och har många nya utmaningar i pipeline.