Andra halvlek 2021
2021-12-21

Andra halvlek 2021

Här är vår berättelse om en händelserik och stark andra halva av året.


Efter en otrolig juli månad då de flesta kunder har semester konstaterar vi att försäljningen ändå gått högt över förväntningarna. Augusti blir dock lite lugnare men då börjar det istället hända grejer mellan Annexet och Pingstkyrkan där ett aktivitetscenter börjar byggas. Lastbilar åker skytteltrafik för att fylla upp tomten till samma höjd som Annexet.

Vi intervjuar Hanna, en ung målmedveten skidlöperska som vill börja jobba halvtid hos oss och resten av tiden kunna träna och satsa på skidkarriären. Sagt och gjort, hon får anställning hos oss och börjar trycka kläder och arbeta på lagret. 

BUTIKSUTVECKLING OCH IDROTTSSPONSRING

Rallyt Göhlins Skilling 500 blir äntligen av i september och framförallt Emil och Oskar lägger ner mycket arbete för att se till att det blir ett bra event för Göhlins som huvudsponsor. Ett fantastiskt gäng från personalstyrkan spenderar sedan höstens soligaste dag i rallyskogen, där vi sätter upp ett välbesökt publikcentrum i byn Ingarp norr om Gnosjö där en av rallyts sträckor passerar.

Vi börjar få snurr på försäljningen av vår lagerautomat Cribwise som gör att kunderna får större kontroll över sina förbrukningsvaror. Vårt arbete med ISO 9001 och 14001 fortskrider och förväntas klart för revision Q1. Samtidigt fortsätter vi utveckla butikens hyllsystem för att optimera logistik och förvaring. Det leder till nya utrymmen och givetvis föds nya spännande idéer kring vad vi ska använda det till.

GNOSJÖANDA I INTERNATIONELLA SPÅR

Hanna, fyra av hennes jämnåriga skidkamrater och blivande teamchefen Isak Nilsson presenterar en spännande idé för oss och vi startar kort därefter vår satsning på Ski Team Göhlins, skidlaget som ska köra långloppscupen Visma Ski Classics. Denna säsong består cupen av 14 lopp i 7 länder – det återstår att se exakt hur många av de som laget ställer upp i. I skrivande stund har teamet precis avverkat de två första tävlingarna i Orsa, Dalarna.

Alla lopp sänds på SVT och Vinterstudion och det är förståeligt att fler vill vara med i denna satsning. Medsponsorer till Ski Team Göhlins är EAB, Hestrahandsken, Hestra Inredning, Isaberg Mountain Resort, Gnosjöandans Näringsliv, Gnosjö kommun och Hang On. Gnosjöandan kommer verkligen synas i vinter i de internationella skidspåren – hoppas ni alla följer @skiteamgohlins på Instagram och är med och tittar på Vinterstudion på helgerna!

FIRANDE, BYGGEN OCH ÅRLIG SENAP

Vår VD fyller 30 år i mitten av oktober och det firas med familjen i Göteborg. Vi åker också senare i oktober på en rolig AW till Madame i Värnamo – Göran som förespråkare för kollektivtrafik såg till att vi naturligtvis åkte dit med buss 242. Solpanelerna börjar ta plats på taket och stålpelarna till aktivitetshuset växer upp ur backen som några konstiga 10 meter höga jätteväxter.

Ett halvt ton senap anländer och den årliga fyllningen börjar samtidigt som vi i november gör ”all time high” – alltså omsättningsrekord för en och samma månad. När året snart är slut kommer vi stänga Göhlins starkaste år någonsin och det är tack vare alla våra fantastiska medarbetare och kunder!

Nu avslutar vi detta år och ser med tillförsikt på år 2022! Vi på Göhlins önskar er en vit och solig vinter!