DSC_4532 (1)

100 år - jubileumsfesten 17/10

Vi är ett av Gnosjös i särklass äldsta företag och firade onsdagen den 17/10 företagets 100-årsjubileum under devisen "Ett sekel av samarbete". 360 gäster från Göhlins leverantörer och en lång rad kundföretag i Gnosjöregionen var på plats på 100-årsfesten på Marieholms Bruk dit också Göhlins utställning av vad Gnosjöföretagen producerat under 100 år hade flyttats.

 - Göhlins har alltsedan starten 1912 varit med och levererat industriförnödenheter till företagen i hela Gnosjöregionen och det tänker vi fortsätta med, sa Staffan Söderlund i sitt välkomsttal.

- Och det ska vara roligt att göra affärer, sa Göran Göhlin vars morfar Olof Artur Göhlin startade företaget för 100 år sedan.

I stället för blommor och gåvor upppmanade Göhlins sina kunder att skänka något till Gnosjös industrimuseer Hylténs och Gåröström. När 100-årsfesten inleddes på Marieholms Bruk under ledning av konferenciern Staffan Lindeborg hade hela 67 000 kr inbetalts. Ytterligare bidrag noterades under kvällen.
- Göhlins är den del av Gnosjös industrihistoria och vi tycker det är viktigt att stödja den industrihistoriska verksamheten, säger Staffan Söderlund.

Festen på Marieholms Bruk bjöd på en modern, ekologisk buffé av den prisbelönte krögaren och kocken Mats Nordström. Kvällen innehöll också mycket underhållning och på plats fanns både bandet Hitmaskinen, Fridha och Rud Stewart!. Fridha gjorde i somras succe när hon debuterade i den stora Diggilooturnén och Rud Stewart är en "look-a-like"-artist från Skottland och Mallorca som sjunger Rod Stewart-hits över hela Europa.

- Det blev en bra avslutning på festen när vi firade våra första 100 år, sammanfattar Göran Göhlin.