Tejp - bättre än skruvar och bultar?
2022-02-11

Tejp - bättre än skruvar och bultar?

Vad blir din absolut bästa lösning?


Tejp är i vardagliga sammanhang ett enkelt område. Kontorstejp och silvertejp räcker långt för de flesta. Men i innovativa industrier behövs det starkare, bättre anpassade och mer varierade tejper – detta för att matcha påhittiga produkter och stundtals påfrestande förhållanden.

HÖGKLASSIG TEJP FRÅN 3M

Vi monterar, konverterar och skär tejp på vår specialiserade tejpavdelning i Annexet. All tejp vi förädlar på detta sätt kommer från välkända världsföretaget 3M. Som specialiserad återförsäljare av 3M:s tejpsortiment kan Göhlins förknippas med välbeprövad kvalitet och en stark teknisk utveckling.

Våra tejpkunder hittar man i varierande branscher – tejp som förädlats hos oss används till allt från säkerhetsanordningar och belysning till gymutrustning och bilar.

- De flesta kunder som behöver vår hjälp har en bra överblick över förutsättningarna. De vet vad som ska sättas ihop, de har valt materialet och ser slutprodukten framför sig. Med vår kunskap kring vilken tejp som passar allra bäst hjälper vi dem att sluta cirkeln och komma fram till en bra lösning, säger Henrik Olofsson, tejpspecialist på Göhlins.

BÄTTRE ÄN SKRUVAR?

När vi nu stängt 2021 är det fortfarande tydligt att tejp är ett av våra allra största produktområden. Skulle man kunna rulla ut all tejp som vi skickade ut under året skulle det bli en över tusen mil lång tejpremsa!

Så till frågan då. När du vill fästa samman två material med varandra kanske tankarna automatiskt går mot bultar, skruvar och nitar. Men kanske är det tejp som är din absolut bästa lösning? Är det en bättre väg att gå?

– Fästegenskaperna är minst lika bra som hos skruvar och liknande. Fördelarna med tejp handlar bland annat om en bättre dämpning och tätning om det handlar om delar som kanske vibrerar eller rör sig på något sätt, förklarar Henrik Olofsson.

– På riktigt små produkter kanske man dessutom inte ens får plats med att skruva! Sen kan det röra sig om att man helt enkelt vill ha det estetiska utan synliga bultar eller nitar. Man vill ha en ren och snygg design på produkten helt enkelt!

 

-----------------

Med kundens unika behov i fokus är vi stolta över att vara störst i landet när det kommer till specialskuren 3M-tejp.

Läs mer om tejp här
Kolla in sortimentet i webbshopen här

Kontakt:
henrik.olofsson@gohlins.se
0370-33 15 18