Här är åkarna i Ski Team Göhlins
2021-10-18

Här är åkarna i Ski Team Göhlins

Vi kan nu stolt presentera våra åkare i den SVT-sända långloppscupen!


För drygt två veckor sedan hade vi det stora nöjet att presentera vår satsning på ett lag i Visma Ski Classics – världscupen för långlopp. Tävlingarna kommer att sändas i SVT:s folkkära program Vinterstudion. Läs mer om satsningen här.

Idag kan vi presentera hur laget ser ut. Ski Team Göhlins är ett ungt lag bestående av hungriga talanger – alla med anknytning till Småland. Bland dem finns Göhlins egna Hanna Abrahamsson. – Det ska bli otroligt roligt att komma igång med tävlandet med det här laget! säger hon.

Parallellt med en elitsatsning på skidåkningen arbetar Hanna alltså deltid på Göhlins där hon arbetar på klädtryckeriet och lagret. – Det funkar smidigt, tillsammans har vi kommit fram till ett bra upplägg och det är härligt att ha stödet från Göhlins. Det är jätteroligt här på jobbet, här trycker jag arbetskläder till våra kunder delar av dagen och jag får även gott om tid för att träna och åka på tävlingar. Jag har även själv tryckt olika kläder som vi kommer använda under säsongen – det är lite nytt och häftigt att vara delaktig i flera sätt än själva åkningen!

En annan åkare i laget är Filip Rosjö. Han berättar om gruppen och deras historia tillsammans. – Det känns fantastiskt att få göra det här med sina barndomskompisar. Vi har liksom känt varandra i tio år och det är väldigt kul att göra det här ihop. Dessutom får vi göra det med en stark koppling till Gnosjöregionen!

Ski Team Göhlins har också väckt ett intresse hos flera andra aktörer. De som idag valt att vara med i denna satsning som sponsorer är Hestra-Handsken AB, Gnosjöandans Näringsliv/Gnosjö kommun, Hestra Inredningar AB, EAB, HangOn AB och Isaberg Mountain Resort.

Åkarna har genomfört många tävlingar genom sina karriärer och tillsammans står de inför en spännande utmaning när man nu ska möta tufft internationellt motstånd. Men Filip Rosjö är trygg med den utmaningen: - Första året nu i Visma Ski Classics blir lite ”se och lära” men det ska bli väldigt kul att testa! Roligt också att SVT är med och sänder och all publicitet som kommer med det, säger han.

Laget träffades i Gnosjö den gångna oktoberhelgen på ett kortare läger. Teamchef för Ski Team Göhlins är Isak Nilsson och han är mycket glad över att samlas tillsammans med laget – Vi kommer igång ordentligt nu. Vi ska under helgen träna tillsammans, planera och styra upp en del saker kring säsongen. Gruppen har mycket energi och vi är laddade för det här äventyret!

SKI TEAM GÖHLINS

HANNA ABRAHAMSSON 

21 år

Kommer från Eksjö (mamma kommer från Hillerstorp), gick skidgymnasiet på GKC (Gnosjöandans Kunskapscentrum).

Brons i U23-VM stafett, 7:e plats i deltävling av Volkswagen Cup, 13:e plats i Tjejvasan och 18:e plats Vasaloppet 2021

FILIP ROSJÖ

20 år

Kommer från Jönköping.

28:a Volkswagen Cup 30 km Östersund, 28:a Volkswagen Cup 10 km Falun, 39:a i 30 km på SM i Borås, 41:a i 15 km på SM i Borås.

ELIAS ANDERSSON

21 år

Kommer från Sävsjö, gick skidgymnasiet på GKC (Gnosjöandans Kunskapscentrum).

Representerat Sverige vid juniorlandskamp, där han som bäst var 6:a, 4 st topp 10-placeringar på Junior-SM, 41:a 30 km masstart på SM i Borås 2021, 39:a i sprint på SM i Borås 2021, strax utanför topp 30 på Volkswagen Cup vid 4 tillfällen i vintras.

SIMON JONSSON

22 år

Kommer från Jönköping, gick skidgymnasiet på GKC (Gnosjöandans Kunskapscentrum).

113:e plats Vasaloppet 2019, 3 st topp 10-placeringar på Junior-SM.

HILDA LÖF

20 år

Uppvuxen i Öreryd utanför Hestra.

Vasalopp, etta i D17-20 och 85:a totalt. Fyra på JSM, 10 km löpning.