2023-10-03

Vi har tittat på Drameks senaste maskin

"Automationsprodukter kan lösa det mesta!"


DraMek AB är maskinbyggaren med mottot: "Omöjligt tar bara lite längre tid". I Draftinge utanför Bredaryd bygger man specialmaskiner, ofta utrustade med automationskomponenter från Göhlins. Vi tog en titt på den senaste maskinen som blivit redo för leverans.

Dan Jonsson på DraMek visar oss alla moment på maskinen som består av en rund roterande platta där små detaljer plockas upp och förs vidare moment för moment innan detaljen till slut packas. Det kallas för en "pick-and-place"-robot som givetvis sparar kunden mycket tid.

- Det är så mycket som kan göras med pneumatik, berättar Ann-Marie Andersson på Dramek. - Det är otroligt att nästan alla våra lösningar är uppbyggda kring luft! Automationsprodukter kan lösa det mesta och det tillkommer nya artiklar hela tiden, säger hon.

- Maskinbyggarna här i Gnosjöregionen är otroligt kunniga och vet precis vad de behöver, menar Sebastian Lindqvist, säljare och automationsexpert på Göhlins. Han fortsätter: - Men oavsett förkunskaperna hos kunden så älskar vi att vara en del av deras idéer och visioner för både stora och små automationsprojekt.

- Samarbetet med Göhlins har vi haft i många år! förklarar Ann-Marie Andersson på DraMek. - En av Göhlins många styrkor är att man enkelt kommer i kontakt med dem och man får ett snabbt svar med ett enkelt mail eller telefonsamtal. Sen är sortimentet brett och mycket finns i lager. Det som inte finns kan tas hem på några dagar och leveranserna med Göhlins budbilar passar oss väldigt bra här ute!